”BAJKOVITA MREŽA ODRAZA” OŽIVJELA KULTURNU SARADNJU PODGORICE I NOVOG SADA

Pred mnogobrojnim posjetiocima  u  Klubu ”Tribina mladih”   novosadskog  Kulturnog centra sinoć  je  premijerno  otvorena samostalna izložba umjetnickih fotografija  Damira Murseljevića.  ”Bajkovita mreža odraza” , prvi je zajednički projekat  Kulturnog centra Novog  Sada i podgoričkog KIC-a ”Budo Tomović”,  nakon 20 godina.

1 D.M

Privukla je veliku  pažnju kako medija tako i publike, prvenstveno istinskih  ljubitelja fotografije, ali i svih ostalih koji su željeli da se  upoznaju sa Murseljevićevim stvaralačkim radom.

 

2 D.M.

 

Otvarajući izložbu, direktorica KIC-a ”Budo Tomović” Snežana Burzan i direktor  Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović, izrazili su zadovoljstvo što je nakon dvije decenije pauze obnovljena kulturna  saradnja između ova dva centra, što  će sigurno  biti i motiv  i ostalim institucijama  da intenzivnije sarađuju,  povezuju se, razmjenjuju programe i raznovrsne kulturne sadržaje.

 

Direktor Panaotović sa saradnicima  ,  u prostorijama Kulturnog centra razgovarao je sa direktoricom KIC-a ‘’Budo Tomović’’ Snežanom Burzan, i ukazao na važnost ponovne  saradnje između novosadske i podgoričke institucije kulture. Rezultat sastanka je nastavak započete saradnje u oktobru u Podgorici kada će u izložbenom holu KIC-a gostovati jubilarna postavka plakata manifestacije ‘’Antićevi dani” posvećene pjesniku Miroslavu  Miki Antiću. Prema riječima direktorice Burzan,  u  narednom periodu ‘’srce kulture grada’’ i Kulturni centar Novog Sada kao dva ‘’bratska centra za kulturu’’,  organizovaće i druge programe.

3 D.M.

 

Oko 50 upečatljivih fotografija predjela, pejzaža i  lica iz Crne Gore i svijeta,  naslovnica mjesečnih KIC flajera, ali i fotografije sa nekih od brojnih KIC-ovih programa, zabilježene objektivom Murseljevića,  posjetioci će moći da pogledaju do 11. juna.

IMG_1845 IMG_1849 (1)

Podsjetimo, Damir Murseljević diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju – odsjek za grafički dizajn. Višegodišnji je saradnik KIC-a ”Budo Tomović”, a  osim  fotografije, interesuju ga i strip, pozorište, muzika, filmska kritika, radijska produkcija. ‘’Bajkovita mreža odraza” njegova je šesta samostalna izložba.