”BEZ DILEME – ANTIFAŠIZAM” DESETI PUT!

Na radost i zadovoljstvo crnogorske publike, jubilarni – deseti koncert ”Bez dileme antifašizam” u izvođenju KIC pop hora sa brojnim gostima, biti priređen 29. novembra, u velikoj sali KIC-a sa početkom u 20h.

Baš kao i za prvi koncert projekta ”Bez dileme – antifašizam”, prije tačno godinu dana, za koji je vladalo nezapamćeno interesovanje tako tako i za sve sljedeće, pa i za deseti koncert, sve karte su odavno preuzete. U partizanskim pjesmama u više navrata uživala je publika u prepunim salama KIC-a ”Budo Tomović”, ali i par hiljada posjetilaca na platou isped Skupštine Crne Gore, zatim publika u Nikšiću, Danilovgradu kao i nedavno u Tivtu, povodom Dana oslobodjenja tog grada.

KIC pop hor će sa gostima izvesti dvadesetak numera. medju kojima i: ”Po šumama i gorama”, ”Mlada partizanka”, ”Kaćuša”, ”Druže Tito, mi ti se kunemo”, “Oj đevojko drugarice”, “Teče Tara”, Da nam živi rad, ”Ciao bella” i dr. Dirigent je naravno Saša Barjaktarović.


Na koncertu će biti premijerno na velikom platnu prikazan i prvi spot KIC pop hora za pjesmu ”Bilećanka”, a hor najavljuje i specijalnog gosta iznenađenja u čast jubleja!

U sjutrašnjem spektaklu će učestvovati i: orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore pod dirigentskom palicom Mila Belevića, ženska klapa ‘’Alata’’ koju vodi prof. Zoja Đurović, hor i balerine Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, plesna trupa Allegro i koreografkinja Viktorija Strugar, folklorni ansambl KIC-a ‘’Budo Tomović’’ sa koreografom Eminom Đečevićem, solisti: Marina Cuca Franović, Renata Perazić, Andrijana Božović, Jovan Vuković, Nadežda Petrović Sredanović, Dubravka Živković, kao i instrumentalisti Enes Tahirović (klavir) i Darko Kolanda (violončelo).

Podsjetimo, organizatori koncerata su: KIC “Budo Tomović” i NU ‘’Kutak’’, pokrovitelj je Savez udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, koji je za projekat “Bez dileme – antifašizam” KIC pop hor nagradio visokom Poveljom za zasluge u razvoju i unaprjedjenju antifašizma.

Promocija prvog spota KIC POP HORA – za pjesmu “BILEĆANKA”, čiju režiju potpisuje mr Nikola Vukčević biće organizovana u Multimedijalnoj sali KIC-a, sjutra – 29.novembra sa početkom u 12 h.