CIKLUS ”FILMSKE DAME” – DŽEJN FONDA

Reviju filmova u kojoj glavne uloge tumači slavna holivudska glumica Džejn Fonda organizovaćemo u okviru filmskog programa KIC-a “Budo Tomović” od 8. do 11.oktobra, u sali DODEST.

Sa ovom revijom filmski program KIC-a nastavlja program posvećen poznatim filmskim damama, a u okviru revije prikazaćemo: 8.oktobar – “Konje ubijaju, zar ne?” (1969), 9.oktobar – “Kineski sindrom” (1979), 10.oktobar – “Povratak kući” (1978) i 11.oktobar – “Klute” (1971).

Prva tri filma biće prikazana u 20 sati, a projekcija posljednjeg je planirana za 21 sat.

Džejn Fonda je američka filmska, televizijska i pozorišna glumica, književnica, aktivistkinja i bivši model. Filmsku karijeru počela je ’60-ih godina, da bi nakon toga za veoma kratko vrijeme osvojila dva Oskara za najbolju glavnu ulogu u filmovima “Detektiv Klut” (1971) i “Povratak kući” (1978). Ulogom u komediji “Za sve je kriva svekrva” (2005) nakon glumačke pauze vraća se na platno. Najpoznatija je po ulogama u filmovima “Barbarela”, “Konje ubijaju, zar ne?”, “Džulija”, “Od devet do pet”, “Batler”, kao i po filmu “Letnjikovac na Zlatnom jezeru” u kome glumi sa ocem, glumcem Henrijem Fondom. Osim glumi, Džejn je godinama posvećena problemima društva i aktivan je borac za prava žena. Godine 2005. osnovala je neprofitabilnu organizaciju Women’s Media Center, koja ima za cilj da kroz medije i obrazovanje poveća svijest o jednakosti polova. Zahvaljujući neuobičajeno grubom, dubokom glasu i najčešće ozbiljnim ili mrzovoljnim izrazima lica, Džejn je jedna od najupečatljivijih figura Holivuda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

Ulaz je besplatan.

Dobro došli!