Dobro došli u KIC – Srce kulture grada

Dobro došli u  Javnu ustanovu Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ (KIC)  čiji je osnivač Glavni grad Podgorica.

KIC  je jedan je od najvažnijih i najprestižnijih centara kulture u državi Crnoj Gori, a djelatnost institucije je planiranje, pripremanje i organizovanje svih vrsta umjetničkih manifestacija i programa – muzičkih, zabavnih, pozorišnih, poetskih,  filmskih, likovnih,informtivno –  edukativnih, promotivnih …

Povezujemo našu javnu ustanovu kulture sa NVO sektorom, međunarodnim institucijama, kompanijama i svim zainteresovanim kreativnim pojedincima i grupama,  kako u Podgorici i Crnoj Gori tako i širom svijeta, a sve sa jednim ciljem – razvijati, unaprjeđivati i obogaćivati  ponudu iz oblasti kulture i umjetnosti.

KIC je izvršni producent Decembarske umjetničke scene (DEUS) i Podgoričkog kulturnog ljeta koje se održavaju pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorice i gradskog Sekretarijata za kulturu i sport.

Pored organizacije kulturnih i obrazovnih programa, KIC pruža i druge organizacione, uslužne i tehničke poslove. U realizaciji brojnih programa i projekata, partneri KIC-a su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Francuski kulturni centar,  brojna diplomatska prestavništva, predstavnici NVO sektora,  brojni  festivali, institucije i agencije u zemlji i inostranstvu.

JU KIC “Budo Tomović” je smješten ispod brda Gorica, u susjedstvu Gimnazije “Slobodan Škerović” i gradskog fudbalskog stadiona “Budućnost”.

Naša vizija je da KIC radi 365 dana u godini ,  prezentujući  samo  odabrane i kvalitetne   programe,  na radost i zadovoljstvo naše publike.