III PODGORICA FILM FESTIVAL

Treći Podgorica film festival će se održati u periodu od 5. do 9. decembra u KIC-u Budo Tomović, u Velikoj sali i Dodestu.

Podgorica Film Festival je festival dugometražnog i kratkog igranog filma koji se organizuje u glavnom gradu Crne Gore.

Festival predstavlja recentne naslove regionalne i svjetske kinematografije, u programskoj saradnji sa Evropskom Filmskom Akademijom, kao i Eye On Films platformom. Program je koncipiran tako da se publici pružaju dnevne i večernje projekcije u različitim programskim segmentima, i prisustvo otvorenim predavanjima i radionicama koje Festival organizuje.
U ovogodišnjem programu prikazaćemo 26 filmova, od kojih su većina crnogorske premijere, a kojih nema na redovnom bioskopskom repertoaru.

Festival je dobitnik EFFE label-a (Europe for Festivals, Festivals for Europe) za 2017-2018. godinu. EFFE platforma je dio angažmana Evropske Festivalske Asocijacije u misiji razvoja evropske kulturne politike. EFFE label se dodjeljuje festivalima zbog umjetničke posvećenosti, uključivanja u lokalne zajednice i evropski i globalni kontekst.

Organizator Festivala je NVO Podgorica film festival, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom.  

 Program festivala je na linku   PROGRAM PFF
Ovogodišnji festival su podržali Ministarstvo kulture Crne Gore, Filmski centar Crne Gore, Sekretarijat za kulturu i sport i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.