Koncert Dragana Račića – “Zlato moje”

U utorak, 23. oktobra u 20h, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, biće održan koncert “Zlato moje” kojim će Dragaa Račić obiljeziti 40 godina rada i muzičkog stvaralaštva. Ulaz je slobodan uz karte koje se od 19. oktobra mogu preuzeti na biletarnici KIC-a.

Tim povodom muzičke gošće na koncertu biće Merima Njegomir, Ramiza Milkunić (BiH) i mezzo soprano Đulija Pelingu. Račića će na sceni pratiti zvanični orkestar Festivala sevdalinke u BiH, a koncertu će prisustvovati brojni muzički saradnici i prijatelji.

Na muzičkoj večeri Dragan Račić otpjevaće svoje najpoznatije pjesme koje su nastale tokom bogate muzičke karijere. Publika će  uživati uz starogradske, mediteranske, pop ali i izvorne note i nezobilazne sevdalinke, odnosno u pjesmama koje je Račić tokom četiri decenije karijere interpretirao na domaćim i međunarodnim festivalima i skupovima, i sa njima osvajao srca publike i brojna priznanja. Podsjećamo, ove godine osvojio je nagradu za najbolju interpretaciju na jubilarnom 10. Festivalu sevdaha u Tuzli, sa pjesmom ,,Mana mi srce“. O značaju pomenutog festivala koji nosi naziv ,,Sevdalinko, u srcu te nosim“ govori i to sto će ubuduće biti pod pokroviteljstvom UNESKO-a, jer sevdalinka postaje nematerijalna svjetska kulturna baština.

Solistički koncert Dragana Račića organizuju Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada i KIC ,,Budo Tomović“.

Dragan Račić ima dva muzička albuma ,, Samo ljubav“ i ,,Pismo bratu“ a u uskoro izlazi i novi album ,,Zlato moje“ sa 11 pjesama od kojih sam potpisuje 6 numera. Dobitnik je nagrada za pjesmu i interpretaciju na festivalu ,,Ilidza“ i Balkanskom radijskom festivalu. Sarađivao je sa mnogim umjetnicima. Autor je brojnih pjesma. U najavi je i četvrti album ,,Sevdah za merak“ na kojem će kroz džez i klasičnu muziku u neizostavnoj kombinaciji sa sevdahom, predstaviti svoje višegodisnje umijeće i ljubav prema muzici.