KONCERT KRALJA ČAČKA NA FESTIVALU ”LITERITORIJA”

Poznati kantautor Kralj Čačka premijerno će sa svojim bendom nastupiti u KIC-u ”Budo Tomović”, a  u okviru završnice književnog festivala ”LiTeritorija” , 24. aprila u velikoj sali sa početkom u 21h.

 

Kralj Čačka je do sada objavio dva albuma, “Zemlja snova” i “Spusti svetlost na put”. Ovaj drugi je objavljen krajem 2018. godine, a slušaoci radija 202 proglasili su ga najboljim u prošloj godini u regionu u konkurenciji Bajage i Električnog orgazma.

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona. “Spusti svetlost na put” je drugi album Kralja Čačka, a prva tri singla sa albuma – naslovna pesma, “Mama kupi mi propeler” i “Rolaj” – postali su “hit nedjelje” u izboru slušalaca radija 202. Poslednjeg dana novembra pred rasprodatom “Amerikanom” Doma omladine Beograda album je promovisan u gradu u kojem Kralj živi, a u februaru 2019. i u rasprodatom novosadskom Studiju M. Recenzije koje je “Spusti svetlost na put” dobio slažu se da je to jedan od najboljih albuma koji je objavljen na srpskom jeziku u XXI vijeku.


Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko decenija živi i radi u Beogradu. Na FLU diplomirao je 2004. godine, a kao slikar najčešće se izražava kroz akvarel. Kao pjesnik objavio je zbirku “Na margini” (Lom), a kao muzičar prvi album (“Zemlja snova”) je sa svojim bendom javnosti predstavio krajem 2016. godine, samo par nedelja posle pesničkog debija. Dobitnik je nagrade “Strune od svetla” za 2017, koja se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji pjesničke reči u rok i bluz muzici. Na poziv reditelja Đorđa Markovića, Kralj Čačka i Marko Marić uradili su originalnu muziku za film “Poslednja avantura Kaktus Bate”, koji je premijerno prikazan u Sava Centru u maju 2018, na otvaranju festivala Beldocs.

Karte su u prodaji od 1. aprila po cijeni od pet eura.

 

Dobro došli!