KONCERT MAKEDONSKE ETNO GRUPE ”MONISTRA”

KONCERT GRUPE MONISTRA

Etno grupa ”Monistra” iz Makedonije premijerno će  održati koncert u Velikoj sali KIC-a ”Budo Tomović”, 30. oktobra,  sa početkom u  20 h, a u organizaciji NVU Kirjana i KIC-a.

Na koncertu će predstaviti drugi album “Kinisa mome na voda’’, nastupiće folklorni ansambl ”Nikola Đurković” iz Kotora i crnogorski maestro na harmonici, kompozitor i aranžer Peđa Nedeljković kao i gosti iznenađenja.

Etno grupa „Monistra“ osnovana je 2002. godine. Sastav grupe čine: osnivač Aleksandar Jovevski (kaval, tambura, gajda, tapan), Jovan Strezoski i Filip Nikolovski (tambura), Elena Čadikovska (klavijature), Damjan Zifovski i Marjan Andonovski (perkusije) i Gabriela Januševska (vokal).

Grupa izvodi  makedonsku etno muziku  na izvornim instrumentima s ciljem proučavanja, njegovanja, čuvanja i prezentovanja  najboljeg dijela Makedonije, izraženog kroz prekrasne makedonske izvorne pjesme stvarane od mnogih znanih i neznanih narodnih umjetnika i sačuvane do  danas kao jedini identitet makedonske kulture i države.

Do sada “Monistra“ bilježi brojne uspješne nastupe ne samo pred domaćom publikom, nego i na koncertima u Švedskoj, Danskoj, Italiji, Francuskoj, Izraelu, Egiptu, Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH.

Ulaz je besplatan.

Dobro došli