MANIFESTACIJA ”TRADICIJA PLESA I MUZIKE U CENTRALNOJ EVROPI”

Kulturno – informativnI centar ”Budo Tomović” i  zemlje  članice  Kulturne platforme centralne Evrope (PCCE) pozivaju vas na međunarodnu  manifestaciju ”Tradicija plesa i muzike u centralnoj Evropi” koja će biti upriličena  6. i 7. novembra u Velikoj sali KIC-a u 20 sati.

Prvog dana manifestacije, u utorak 6. novembra organizovaćemo ”Open Dance House” –  interaktivno muzičko – plesno veče umjetnika iz pet centralnoevropskih država i naše sa zainteresovanim sugrađanima, a sa željom da jedni druge nauče plesnim ili koracima folklornih igara zemlje iz koje dolaze, ili pak običajima i tradiciji.

Glavno veče manifestacije, gala koncert ”TRADICIJA PLESA I MUZIKE U CENTRALNOJ EVROPI” biće održan u srijedu, 7. novembra u Velikoj sali KIC-a sa početkom u 20h. Učestvovaće muzičari i plesni ili folklorni ansambli iz: Austrije, Republike Češke,  Mađarske, Poljske i Slovačke, i naravno reprezentativni folklorni ansambl KIC-a “Budo Tomović”.

Svečanost će pozdravnim govorima otvoriti – ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović, Laslo Vizi, ambasador i generalni direktor odjeljenja za kulturnu diplomatiju ministarstva vanjskih poslova Mađarske i Snežana Burzan, direktorica KIC-a “Budo Tomović”.

Svi su dobrodošli na interaktivno veče 6.novembra, a besplatne ulaznice za gala koncert, koji će biti održan 7. novembra mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a, svakog radnog dana od 9 do 20h.

DOBRO DOŠLI!