KATARINA PEJAK TRIO U KIC-u

Mlada kantautorka, pijanistkinja i pjevačica Katarina Pejak , prvi put u Podgorici  nastupiće sa svojim trijom, u petak 9. februara u Velikoj sali Kulturno – informativnog  centra ‘’Budo Tomović’’,  sa početkom u 20h.

Trio čine:  Katarina Pejak (klavir i glas), Ana Protulipac (bas) i Slaven Ljujić (bubanj).

Katarina Pejak je kantautorka, pijanistkinja i pjevačica rođena u Beogradu, a trenutno živi u Nešvilu (država Tenesi, SAD).

U svojoj muzici kombinuje muzičke žanrove američkih korijena.
Diplomirala je na Berklee College of Music (Boston, Masacusets, SAD) 2014. godine, a bila joj je dodijeljena i nagrada za dostignuće u okviru Songwriting smjera na tom fakultetu. Godinu dana kasnije, u okviru Berklee Songwriting Week (nedelje kantautorstva) pri ljetnjem programu ove akademije, Katarina je radila kao mentor mladim polaznicima ljetnje škole.
Među njenim značajnijim nastupima su i: Bečki bluz festival (Vienna Blues Fest), 2017, serija koncerata u Kalkuti (Indija), 2017, klub “Funky Biscuit” (Florida), 2016, Beogradski festival piva (Beer fest), 2012. i 2013, i mnogi klupski nastupi na podrucju SAD.

Katarina Pejak je do sada izdala tri albuma, u izdanju Blues Time Records iz Beograda: “Perfume & Luck” (2010.), “First Hand Stories” (2012.) i “Old, New, Borrowed and Blues” (2016.). Njen novi studijski album snimljen je u Nešvilu, i njegov izlazak očekuje se u toku ove godine.

Ulaz je besplatan!

Dobro došli!