PREMIJERNO U KIC-u: OMLADINSKI KAMERNI ORKESTAR TURKSOY-ja

High Resulution 2

Omladinski kamerni orkestar Međunarodne organizacije turske kulture – TURKSOY  predstaviće se  podgoričkoj i crnogorskoj publici premijernim koncertom u petak  28. jula u Velikoj  sali KIC-a ”Budo Tomović” sa početkom u 21h.

Na koncertu u KIC-u, koji je dio  balkanske turneje ovog orkestra, izvešće djela zapadnih klasika  i kompozitora turkijskih država (Azerbejdžana, Turske, Kazahstana,Kirgistana, Turkmenistana, autonmnih republika Ruske Federacije Baškirije i Tatarstana). Organizatori koncerta  su međunarodna  organizacija turske kulture TURKSOY u okviru koje je i osnovan ovaj orkestar, a suorganizatori su Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori, diplomatska misija  Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori i Kulturno – informativni centar ”Budo Tomović”. Partnerska podrška su Turski  kulturni centar ”Yunus Emre” i Kulturno – ekonomski centar Azerbejdžana.

TURKSOY je organizacija koja postoji od 1992. i od svog osnivanja radi na   očuvanju i afirmisanju kulture turkijskih naroda (narodi koji govore turskim jezikom)  i njenoj promociji ljudima širom svijeta. Te aktivnosti obuhvataju okupljanje fotografa, slikara, vajara, organizovanje izložbi i konferencija, koncerte Omladinskog kamernog orkestra i omladinskog kamernog hora, itd. ujedno  jačajući solidarnost i veze među  turkijskim narodima.

High Resulution 15 MB

Omladinski kamerni orkestar TURKSOY-a osnovan je 2010. godine sa ciljem da  svijetu predstavi bogato kulturno nasljeđe svih ljudi koji govore turskim jezikom, a kroz klasičnu muziku i djela klasičnih kompozitora. Orkestar je do sada priredio gotovo 40 koncerata u koncertnim salama širom svijeta, a posebno se izdvaja nastup na Festivalu mladih umjetnika u Bejrutu. Orkestar čine 25 mladih i talentovanih  muzičara, a predvodi ih dirigent Anvar Akbarov.

Program koncerta je na linku –  http://kicpodgorica.me/wp-content/uploads/2017/07/PROGRMA-KONCERTA.jpg

Više  informacija http://www.turksoy.org/en/turksoy/about

ULAZ JE BESPLATAN!

Dobro došli!