Predstava “Sama je tražila” u KIC-u

PLAKAT NOVI

Predstava “Sama je tražila” nastala u koprodukciji “Pan teatra” i Dječjeg kulturnog centra Beograd biće izvedena u poneđeljak, 8. maja, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Nasilje nad ženama je značajan problem crnogorskog društva. Zbog patrijahalnog vaspitanja, osjećaja stida, lošeg ekonomskog položaja i nedostatka informacija veliki broj žena i dalje ostaje u začaranom krugu nasilja. Naše iskustvo pokazuje da umjetnost ima jaču moć i šansu da jasnije govori o teškim temama kao što je nasilje nad ženama i utiče na promjene u društvu i društvo u cjelini.

Komad je zamišljen kao omnibus sastavljen od priča, monologa, ispovijesti i poema. Naracija se odvija u prvom licu, ali je odmotavaju pet glumica, igrajući silnike, žrtve, nameštaj, oružje, vrenje u međuljudskim odnosima i samoću. Autori priča su dramski pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske – Milan Marković, Jasna Žmak, Branislava Ilić, Danijela Kulezić-Vilson, Željko Hubač, Maja Pelević. Predstava je u režiji Ksenije Krnajski, a uloge tumače Branka Stojković, Olivera Viktorović Đurašković, Maja Mitić, Tijana Janković i Bojana Đurašković.

Nakon predstave predviđen je razgovor sa publikom jer VAŽNO JE GOVORITI!

Gostovanje predstave organizuju KIC “Budo Tomović” i NVO “Sigurna ženska kuća” u saradnji sa PAN teatrom iz Beograda,a  uz podršku Programa za podrsku antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti, koje partnerski sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i UNDP, a finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Ulaz je slobodan. Broj mjesta je ogranicen, pa vas molimo da svoje mjesto rezervišete na broj telefona 020 232 352 radnim danima od 8 do 15h, a  dva sata prije početka predstave se ulaznice mogu preuzeti na biletarnici KIC-a.

Dobro došli!