PREMIJERA PREDSTAVE ‘’SMRT FAŠIZMU! O RIBARIMA I SLOBODI’’

U susret 29.novembru, nekadašnjem Danu republike Jugoslavije, Reflektor teatar iz Beograda premijerno predstavlja crnogorskoj publici svoju predstavu ‘’SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi’’ 28. novembra, na  Velikoj sceni Kulturno-informativnog centra ’’Budo Tomović’’ sa početkom u 20h.

Riječ je  o dokumentarnoj i najmlađoj predstavi u produkciji Reflektor teatra, koja je osvojila srca mnogih ljudi širom regiona.

Simbolično, ovaj komad će sve gledaoce podsjetiti na jednog od narodnih heroja Jugoslavije – Iva Lolu Ribara, njegovu porodicu i vjerenicu. Samo istraživanje priče o njemu i njegovom životu je natjeralo autore predstave da se zapitaju ko su današnji heroji i ideali novih generacija. Oni ovim edukativnim komadom postavljaju pitanje zašto je svaki pojedinac danas, uopšte, živ, kao i šta danas znači borba protiv fašizma.

Autorka koncepta i rediteljka predstave je Milena Bogavac, a tekst je pisan kolektivno, uz učešće izvođača i stručnih konsultanata, odnosno eksperata koji su učestvovali u edukativnom dijelu procesa. Ko-autori i izvođači su: Đorđe Živadinović Grgur, Nina Nešković, Strahinja Blažić, Sunčica Milanović i Nikola Živanović

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti od 1. novembra na biletarnici KIC-a, svakog radnog dana od 9 do 20h.