Prezentacija programa Lutrija za zelenu kartu u Američkom uglu

Americki ugao
Pozivamo Vas da prisuustvujete  prezentaciji  programa  pod nazivom Lutrija za zelenu kartu koja će se održati  u  petak, 23. oktobra, sa početkom u 17h u prostorijama Američkog ugla, na prvom spratu KIC-a ,,Budo Tomović”.

Pridružite nam se i saznajte više o ovom programu  (“U.S. DIVERSITY VISA LOTTERY”) na prezentaciji koju će održati Vilijam Torens, šef Konzularnog odjeljenja Ambasade SAD u Podgorici.

Lutrija za zelenu kartu je program Stejt dipartmenta koji privlači milione ljudi širom svijeta u potrazi za boljim životom u Sjedinjenim Državama. Američka vlada svake godine na lutriji izvlači imena 50 hiljada stranih državljana koji kao nagradu dobijaju stalnu dozvolu boravka, poznatiju kao zelena karta. Cilj programa je da podstakne raznolikost nacija u SAD. Kongres je 1990. uveo nagradnu igru kako bi privukao državljane iz zemalja sa niskom stopom imigracije u SAD.

Zelena karta je trajna boravišna viza koja daje osobi zakonsko pravo da studira, živi i radi u Americi trajno, i da ulazi i izlazi slobodno iz države. Zelena karta NE UTIČE na sadašnje državljanstvo korisnika. Vlasnik zelene karte može naknadno da zatraži američko državljanstvo.

Više informacija na: http://www.dvlottery.state.gov/