Promocija romana Gorana Stojičić “Slucaj Danil Harms” premijerno u KIC-u

Prvi roman popularnog beogradskog pisca Gorana Stojičić “Slucaj Danil Harms” biće premijerno podgoričkoj publici predstavljen u četvrtak, 14.februara u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

Nakon kultne zbirke priča „Besani”, Goran Stojičić se vraća sa svojim prvim romanom o kojem će na promociji u KIC-u nešto više govoriti profesorica Snežana Dakić Tomanović i publicistkinja i rok pjevačica Vesna Milačić Kaja.

“U pitanju je moja stara ljubav, Danil Harms (1905 – 1942), koji je svojom knjigom “Slučajevi” pokrenuo moju želju za pisanjem, još kada sam bio srednjoškolac. Dosta toga se promenilo u međuvremenu. Promenio sam stil, pisao o nečemu drugom… Međutim, nakon knjige “Besani” odlučio sam da mu se definitivno vratim, a tako i zahvalim za to što me je uveo u svet književnosti. To je stvarno bilo odigrano na bezazleni – naivan način. Uz tu zahvalnost, novom knjigom sam hteo i da ponudim još nešto, jer smatram kako čovek/pisac mora stalno da se menja i da tako sebi zadaje nove zadatke i ciljeve.” Goran Stojičić