Promocija romana Sonje Ražnatović ‘’Exit (biti drugačiji, ipak!)’’

EXIT BITI DRUGACIJI IPAK

Roman “Exit (biti drugačiji, ipak!)”, autorke Sonje Ražnatović,  premijerno će biti promovisan pred podgoričkom publikom u srijedu, 24. januara, u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra ‘’Budo Tomović’’, sa početkom u 19h.

O djelu će, pored autorke,  govoriti Dr Sofija Kalezić – Đuričković (recenzentkinja), Mr Marijana Terić sa Fakulteta za crnogorski jezik, a moderatorka večeri biće Jasna  Rudović. Odlomke iz romana  čitaće gosti iznenađenja.

“Exit(biti drugačiji, ipak!)” je drugi roman Sonje Ražnatović, a  objavljen je u izdanju renomirane izdavačke kuće  “Čigoja” iz Beograda.  Pisan  pretežno iz muškog ugla, “Exit” se  bavi društvenim različitostima i po žanrovskom opredeljenju je najbliži psihološkom romanu – romanu toka svijesti. Njegova struktura obuhvata tri tematska sloja, zapravo tri tematski različite  priče.

Sonja Ražnatović je rođena 3.10.1969. u Titogradu. Diplomirala je 1995. na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Podgorici, a magistrirala na Ekonomskom fakultetu u istom gradu. Autorka je romana Jana, samo privremeno u bloku 9, objavljenog u novembru 2016. godine u izdanju cetinjskog Otvorenog kulturnog foruma. Roman je bio motivisan željom da na crnogorskoj literarnoj sceni afirmiše i drugačiju, ležerniju formu i način književnog izražavanja, te da prezentira svoje viđenje pravca u kojem je, kroz vrijeme, evoluirao odnos crnogorskih žena prema braku, porodici i porodičnim obavezama, i u kojem su potrebe žena u pozitivnom smislu rasle i proširivale se i na poslovne ambicije, profesionalno usavršavanje i potrebu za suštinskim samoispitivanjem i radom na sebi u svakom pogledu, ali nikada ne zaboravljajući da je porodica na prvom mjestu. Sonja Ražnatović je i kolumnista dnevnog lista Pobjeda.

Roman “Exit (biti drugačiji, ipak!)” je  dostupan u knjižarama u Srbiji i Crnoj Gori, a može se i naručiti putem sajtova  www.knjizara.com , www.cigoja.com i www.delfi.rs.

Dobro došli!