PROMOCIJA ZBIRKE POEZIJE ”MOJA CRVENA” LEJLE KAŠIĆ

 

Kulturno – informativni centar “Budo Tomović’’ i portal Art  Mozaik organizuju  promociju zbirke poezije “Moja Crvena’’ mlade crnogorske pjesnikinje Lejle Kašić koja će premijerno  biti predstavljena 2. novembra u Multimedijalnoj sali KIC-a u 19h.

Književni prvijenac Lejle Kašić objavljen je u izdanju Obodskog slova iz Podgorice i čini ga oko 50 pjesama . O svojoj poeziji, Lejla kaže : “Moje pjesme su o ljubavi, životu i smrti. Temama koje treba čuvati od klišea i prolaznosti. Opisujem situacije u kojima se može naći svako. To je ono što nas čini povezanima i jednakima, uprkos različitostima. Opisujem ženu koja je realna, buntovna, svoja i slobodna, nekada surova, ali ipak, samo tako nježna. Opisujem patnju zbog gubitka – smrti, to je moja lična borba. Opisujem jednu mladost i njene lomove, nesigurnosti o sigurnosti, boli i radosti, nježnosti o grubosti. Sve to obojano odlučnom i strasnom, divnom i divljom crvenom’’.

Lejla Kašić rođena je 15.aprila 1996. godine u Prijepolju, nakon čega je život nastavila u Podgorici, gdje je završila Gimnaziju ,,Slobodan Škerović”, a potom upisala  Filološki fakultet u Nikšiću.  Tokom studija, jedan semester provela je usavršavajući se na Karl-Frances Univerzitetu u Gracu.

Pisanjem je počela da se bavi još od perioda osnovne škole kada je svoje tekstove čitala u dječijim emisijama na RTCG gdje je bila voditeljka i saradnica na radijskom programu. Intenzivno piše poeziju u  posljednjih 5 – 6 godina, pa zbirka ‘’Moja Crvena’’  predstavlja jedan čitav period odrastanja i sazrijevanja.

Objavljivala je  na sajtovima: insp., Art mozaik, Časopis KULT, ARS i mnogim drugim. Jedan njen  prozni tekst našao je svoje mjesto u ,,Zborniku savremenih ljubavnih priča”. Bila je  dio organizacije brojnih pjesničkih večeri u Podgorici.

.

Dobro došli!