Revija “Italijanska kinematografija: pogled na sadašnjost”

Reviju “Italijanska kinematografija: pogled na sadašnjost” organizovaćemo u saradnji sa Ambasadom Italije od 29. do 31.oktobra, u sali DODEST, sa početkom u 19 sati.

Prvog dana revije, tačnije u poneđeljak, 29.oktobra planirana je projekcija komedije “Generacija 1000 eura” – “Generazione mille euro” (2008) reditelja Masima Venierija. Ovo je priča o tridesetogodišnjem Mateu koji se susrijeće sa novim mogućnostima i velikim odlukama, a koje će mu inače u potpunosti promijeniti život.

Utorak, 30.oktobar obilježiće film reditelja Antonija Andrisanija “Jevanđelje po Mateju” – “Il vangelo secondo Mattei” (2017). U filmu cinični filmski režiser i njegov asistent pokušavaju se osvetiti zbog neuspjeha i kreću u preradu čuvenog filma Pasolinija „Jevanđelje po Mateju“, ali se fokusiraju na katastrofu izazvanu ekstrakcijama nafte u njihovoj pustinji, odnosno u regiji Bazilikata, na jugu Italije.

Reviju će u srijedu, 31.oktobra zatvoriti film “Hljeb i lale” – “Pane e tulipani” (2000) nastao u režiji Silvija Soldinija u kojem italijanskoj domaćici Rosalbi komičan incident otvara vrata ka neponovljivoj avanturi.

Filmovi su titlovani na engleskom jeziku.

Ulaz je besplatan.

Dobro došli!