VEČE ZA DUŠU – MUZIČKO POETSKI PERFORMANS

Veče za dušu poznate crnogorske pjesnikinje Gordane Sarić, iz Nikšića,  sa brojnim gostima biće održano u organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” u četvrtak, 22.novembra u sali DODEST od 19 sati.

U okviru  večeri  podgoričkoj publici će se premijerno predstaviti poznati sarajevski kantautor Džani Hot,  uz ansambl “Renesansa” . Džani Hot je  već dugi niz godina prisutan na estradi, učesnik je mnogobrojnih muzičkih festivala i dobitnik nagrada, a posebno je poznat po tome što nakon smrti Kemala Montena, nije dao da se zaboravi njegovo ime, djela i hitovi koji su ostali iza njega.  Hot je nastupao sa najvećim imenima kako domaće isto tako i internacionalne muzičke scene. Na istoj bini bio je rame uz rame sa Kemalom Montenom, Zoricom Kondža, i drugima.  Hot je osim pjesme poznat i po njegovom doktorskom zvanju, a osim što je uspješan u liječenu pacijenata, uspiješno je  povezao mediteranski melos, italijansku kanconu i bosansku sevdalinku.

Na večeri za dušu po ideji pjesnikinje Sarić, učestvovaće i  pijanistkinja dr Vesna Vučinić, violinista mr Vili Ferdinandi, kantautor  Marinko Pavićević i likovni umjetnik Tiho Vujović.

Voditeljka programa je novinarka Nada Popović Aurora.