Završni koncerti učesnika 7. Ljetnjeg kampa za kamernu muziku

Brojni kamerni ansambli pripremiće raznovrstan program pisan za standardne i nestandardne ansamble od manjih sastava poput dua, trija, kvarteta, kvinteta, do kamernog orkestra.

Završni koncerti učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku biće održani u poneđeljak, 6.avgusta, u Ministarstvu kulture na Cetinju i u utorak, 7.avgusta u KIC-u “Budo Tomović” u 20 sati.

Program koncerata će obuhvatiti djela poznatih evropskih kompozitora među kojima su Volfgang Amadeus Mocart, Franc Šubert, Johanes Brams, Vitorio Monti, Moris Emanuel, Antonjin Dvoržak, Sergej Rahmanjinov, Johan Kristijan Bah, Garbijel Pierne, Žak Ibert i drugi. Ovaj program je kreiran u duhu obilježavanja godine evropske kulturne baštine 2018.

Takođe, nastavljamo tradiciju Ljetnjeg kampa i uključujemo sve polaznike u kamerni orkestar. Ove godine, dirigent Anton Martynov je odabrao Mocartovu Simfoniju br. 29 i ”Pavane” Gabrijela Forea.

Na ovogodišnjem Ljetnjem kampu učestvuje preko 50 muzičara iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Rusije, Njemačke, Francuske, Norveške i SAD-a.

Mentori Ljetnjeg kampa su ugledni umjetnici i muzički pedagozi iz Crne Gore, regiona i Evrope. Ove godine mentorski tim čine: Anton Martynov, violinista i dirigent iz Pariza (profesor na CNSM – Nacionalni muzički konzervatorijum u Parizu i Kraljevskom muzičkom konzervatorijumu u Monsu, Belgija), Veljko Klenkovski, klarinetista (vođa klarineta u Beogradskoj filharmoniji i profesor na FMU Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu), Eva Veith violončelistkinja (samostalna saradnica u Kamernom orkestru Getingena, Njemačka), Žana Lekić, flautistkinja i Nataša Popović, pijanistkinja (profesorice kamerne muzike na Muzičkoj akademiji na Cetinju), Nadica Ristić Simović, oboistkinja, Marko Simović violinista, kao i saradnici mentora: violinistkinja Slađana Cvejić, violista Petar Obradović i violončelista Milan Ninković (istaknuti članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra).

Program završnih koncerata u Podgorici i na Cetinju je dostupan na linku PROGRAM ZAVRŠNIH KONCERATA UČESNIKA LJETNJEG KAMPA ZA KAMERNU MUZIKU

Više informacija, muzike, videa, fotografija i atmosfere sa prethodnih Ljetnjih kampova pronađite na linku Facebook stranicehttps://www.facebook.com/MontenegroSummerCampforChamberMus…/

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!