MJUZIKL – FILMSKA RAPSODIJA II

Ciklus Mjuzikl - filmska rapsodija II 26 - 29.januar 2015

Filmski repertoar Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ ove godine počeće drugim dijelom, tačnije nastavkom prošlogodišnje uspješno realizovane revije posvećene najpoznatijim mjuziklima.

Revija pod nazivom „Mjuzikl – filmska rapsodija II“ biće održana u Sali DODEST, sa početkom u 20 časova.

U ponedjeljak, 26.januara reviju će otvoriti mjuzikl „Priča sa zapadne strane“ (1961) režisera Džeromi Robinsa (Jerome Robbins) sa pričom o Portorikanki (Natalie Wood) i Amerikancu (Richard Beymer) koji proživljavaju sudbinu Romea i Julije jer pripadaju različitim sukobljenim njujorškim uličnim bandama. Film je osvojio deset „Oskara“, među kojima i onaj za Najbolji film te godine.

 Mjuzikl Momci i cure“ (1955) u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju američki filmski glumac Marlon Brando i pjevačka legenda Frenk Sinatra (Frank Sinatra) biće prikazan narednog dana, tačnije u utorak, 27.januara. Radnja mjuzikla sa odličnom glumačkom postavom je vezana za grupu kockara i kriminalaca, a odvija se u Njujorku. Film je imao četiri nominacije za „Oskara“, a dobitnik je dva „Zlatna globusa“, od kojih je jedan za najbolji mjuzikl te godine.

Mjuzikl američkog režisera Džoela Šumahera „Fantom iz opere“ (2004) biće prikazan u srijedu, 28.januara, u kojem deformisani muzički genije, zvani Fantom počinje da teroriše članove operske trupe. Film je bio nominovan u nekoliko kategorija, kako za prestižnu nagradu „Oskar“, tako i za „Zlatni globus“.

 Poslednjeg dana revije, tačnije u četvrtak, 29.januara biće prikazan mjuzikl Mama mia“ (2008) reditelja Filida Lojda (Phyllida Lloyd) koji je utemeljen na kompozicijama poznate švedske grupe ABBA, a radnja je vezana za djevojku koja prije svog vjenčanja pokušava otkriti pravi identitet svog oca.

Ulaz je besplatan.

Dobrodošli u KIC – srce kulture grada!

Podijelite članak

0 comments on “MJUZIKL – FILMSKA RAPSODIJA II

Comments are closed.