JEDINSTVENOST ANTIĆA NA IZLOŽBI u KIC-u

Novim projektom nastavljena saradnja kulturnih centara Podgorice i  Novog Sada

 

20171025_202910

Izložba plakata i fotografija “10 godina Antićevih dana”  posvećena slavnom pjesniku Miroslavu Miki Antiću  svečano je  otvorena sinoć (25.oktobar) u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović”.  Izložba je plod   saradnje KIC-a “Budo Tomović” i Kulturnog centra Novog Sada koja je obnovljena u junu ove godine i  najavljuje buduće zajedničke projekte ove dvije institucije kulture.

U ime domaćina i suorganizatora izložbe direktorica KIC-a Snežana Burzan iskazala je zadovoljstvo još jednom lijepom saradnjom sa novosadskim Kulturnim centrom, koja će, ovoga puta, omogućiti građanima Podgorice da se bliže upoznaju sa  Antićevim stvaralaštvom.

Direktorica Snežana Burzan na otvaranju izložbe

“Naš novi zajednički projekat pokazuje da primjer dobrog uvezivanja dvije vodeće  institucije kulture Novog Sada i Podgorice, treba da slijede i drugi kulturni centri u zemlji i regionu” , istakla je Burzan.

U ime Kulturnog centra Novog Sada izložbu je otvorio gdin Mirsad Avdić

U ime Kulturnog centra Novog Sada izložbu je otvorio gdin Mirsad Avdić

 

U ime Kulturnog centra Novog Sada obratila se i Aleksandra Božović

U ime Kulturnog centra Novog Sada obratila se i Aleksandra Božović

Otvorivši izložbu u ime Kulturnog centra Novog Sada, gdin Mirsad Avdić kazao je da Kulturni centar Novog Sada uz podršku Grada Novog Sada, svake godine organizuje manifestaciju ’’Antićevi dani’’, u čast istaknutog  pjesnika, a dio izložbe povodom jubilarnih 10 godina manifestacije  sada će moći da vidi i podgorička publika. Gospodin Avdić dodaje  da se “ovom izložbom produbljuje saradnja dva kulturna centra i razmjenjuju kvalitetni umjetnički programi i sadržaji”.

20171025_195954 20171025_195837 Izložbena postavka u KIC-u

Aleksandra Božović, zadužena za  oblast međunarodne saradnje u  Kulturnom centru Novog Sada podsjetila je da ova izložbena  postavka pokazuje neprolaznu vrijednost Antićevog stvaralaštva, u šta će se uvjeriti svi koji budu u prilici da je pogledaju do 30.oktobra, do kada će trajati.

 

Večeras (četvrtak 26.oktobar) najavljujemo projekciju dokumentarca pod nazivom “Prvi film”, u 20 h u Multimedijalnoj sali KIC-a. Riječ je o  prvom dokumentarnom filmu koji se bavi Antićevim likom i djelom, a urađen je u produkciji Kulturnog centra Novog Sada