POČELI ”DANI IZRAELSKOG FILMA” U KIC-u

Ljubitelji sedme umjetnosti sinoć (28.novembar) su u velikom broju prisustovali projekciji filma ”Vatrene ptice” u Dodest sali, čime je otvorena manifestacija ”Dani izraelskog filma”.
AAA_9697

U okviru nje će do 30. novembra podgorička publika biti u prilici da uživa u ostvarenjima novije izraelske produkcije. Ova manifestacija rezultat je tradicionalno uspješne saradnje Kulturno – informativnog centra ”Budo Tomović” i ambasade Izraela u Beogradu.

 

AAA_9706

Otvarajući manifestaciju zamjenica ambasadorke Izraela, gđa Dženi Sedov napomenula je da iako mlada država koja će dogodin eproslaviti 70-godišnjicu nezavisnosti, Izrael je zemlja bogate kulture, istorije i tradicije, a kako je kazala ”izuzetno je zadovoljna što posredstvom saradnje sa vodećom gradskom institucijom kulture svi filmofili su u prilici da se upoznaju sa sjajnim ostvarenjima jedne veoma kreativne i originalne kinematografije, kakva je izraelska”.

AAA_9693

Direktorica KIC-a Snežana Burzan, je u ime domaćina manifestacije, podsjetila na višegodišnju uspješnu saradnju sa ambasadom Izraela, zahvaljujući kojoj podgorička publika ima priliku da se upozna sa jedinstvenom i zanimljivom kulturom ove države. Ujedno, izrazila je uvjerenje da će se saradnja nastaviti u narednom periodu, a sve zarad ljubitelja kako filmske umjetnosti tako i kulture uopšte.

Večeras pozivamo publiku da u okviru manifestacije odgleda film ”Otac” iz 2016. godine. Ulaz je besplatan. 

DOBRO DOŠLI!