Predstavljanje knjige “Neka Bog blagoslovi ovu zemlju”

 

KIC” Budo Tomović” u saradnji sa  ALFA centrom organizuje promociju knjige “Neka Bog blagoslovi ovu zemlju” koju je prilagodio i preveo Dragan Vugdelić, u poneđeljak, 10. oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a od 19 sati.

O knjizi govore: šef odjeljenja za medije i kulturu ambasade SAD Džef Adler, dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Saša Knežević, autor prof. Dragan Vugdelić i direktor ALFA Centra Aleksandar Dedović.

Dragan M. Vugdelić (r. 1946) je penzionisani profesor i prevodilac, direktor Britanskoga informativnoga centra i počasni konzul Velike Britanije, dobitnik ordena M.B.E. Kraljice Elizabete II. Dobitnik Fulbrajtove stipendije (dva puta), stipendije Britanskoga savjeta i korisnik IVP (USIA) programa. Objavio je na stotine pojedinačnih prevoda iz skoro svih oblasti, rezimea dvadesetak knjiga crnogorskih autora, četiri igrana filma, niz televizijskih dokumentarnih i igranih programa, kataloga umjetnika i četrnaest knjiga književnih i srodnih prevoda. Dobitnik je nagrade Udruženja književnih prevodilaca Crne Gore. Autor je i pet knjiga anegdota, i dobitnik jedne prve i jedne druge nagrada za pjesmu o vinu na Festivalu vina u Virpazaru.

Ulaz  je besplatan

DOBRO DOŠLI!