SJEVERNI KIPAR: Ovacije i nagrade za folklorni ansambl KIC-a ”Budo Tomović”

Folklorni ansambl KIC-a „Budo Tomović“ učestvovao je od 31. jula do 10. avgusta na Sjevernom Kipru, u gradovima Bejarmudu i Mehmetčik, na dva prestižna međunarodna folklorna festivala, koji se tradicionalno održavaju pod pokroviteljstvom CIOFF-a (Međunarodna organizacija pod pokroviteljstvom UNESKO-a za organizaciju festivala folklora).

20170809_221520-1

– Boravak 30-člane delegacije podgoričkih folkloraša na Kipru predstavljao je uzvratnu posjetu, jer smo u periodu od 10. do 15. jula u okviru šestog Međunarodnog festivala djece i mladih „Skoči kolo da skočimo“ ugostili ansambl „Fogem Yoouth Folk Dance Group Nicosia“ iz Sjevernog Kipra –  kaže direktorica KIC-a ,,Budo Tomović“ Snežana Burzan.

Sa predsjednikom Sjevernog Kipra Mustafom Akndzom

Sa predsjednikom Sjevernog Kipra Mustafom Akndzom

Na ovim festivalima foklora na Kipru, uz ansambl KIC-a ,,Budo Tomović”, učestvovali su mladi iz desetak država svijeta: Rusije, Italije, Francuske, Češke, Kazakstana, Turske, Sjevernog Kipra i drugih. Folklorni ansambl KIC-a je i na Sjevernom Kipru bio najbolji promoter Crne Gore i Glavnog grada, i na najljepši mogući način, igrom i pjesmom, prezentovao na 10 koncerata bogatstvo naše tradicionalne igre, običaja, nošnji, pjesme.

DSC_0550-500x312

Vesela družina sa Kipra se vratila sa puno utisaka, ovacija publike, nagrada, koje uključuju i mistera (Amar Pepić) i misicu (Andrea Ulićević) festivala, poklonima i bogatiji za još jedno iskustvo i prijatelje.
Ansambl je prikazao igre iz Zete, Boke, vrsutu, šotu i ciganske igre.

Sa gradonačelnikom

Sa gradonačelnikom