Tribina sa Snežanom Radojičić: biciklom do Sjeverne Koreje

Snežana Radojičić, pisac i nomad, putuje na biciklu oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme prošla je oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja. Nedavno se „oprostila“ s Azijom i Okeanijom i prije prelaska na latinoamerički kontinent održaće niz putničkih tribina u regionu.

Na tribini u Podgorici, koja će se održati 3. decembra u KIC Budo Tomović, opisat će ukratko svoj Put, od časa kada je rekla „ne“ konvencionalnom životu, do danas. Govoriće o najvećim izazovima tokom svog sedmogodišnjeg kotrljanja, kao i o najomiljenijoj i najneobičnijoj zemlji na svijetu.

Povod za dolazak u Podgoricu je objavljivanje knjige „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una”. Snežana je vozila sedam dana bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svijetu. Koliko je teško otići tamo? Da li je teško dobiti vizu? Da li se može kretati slobodno kroz Koreju? Što je istina, a što propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovore na ova i druga pitanja o životu u Sjevernoj Koreji možete saznati na tribini na kojoj će biti prikazani i neki video zapisi koji nigdje do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu. Na tribini ćete moći kupiti neke ranije objavljene naslove ove putospisateljice (Preko Himalaja i Gobija, Nomad), kao i najnoviji putopis-foto-monografiju „Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una“.

Riječ je o vrhunski opremljenoj knjizi na 300 strana, s oko 400 fotografija u punom koloru. Cijena knjige je 15 eur.

Ulaz na tribinu je slobodan!

Dobro došli!